Шимановчани прославили храмовну славу

Постављено дана: 22. 05. 2017.

Данас 22. маја 2017. године Господње, у нашем селу, свечано је прослављена храмовна слава Пренос моштију Светог оца Николаја.

Литургија је отпочела у 09 часова. Литургију су служили протојереј-ставрофор Милорад Симић парох први батајнички, протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић парох бољевачки, јереј Слободан Мицић парох обрешки и  ђакон Драган Гаврић. Свету Литургију је улепшало мноштво верника који су дошли да принесу молитву овом великом светитељу и заштитнику нашег села. По завршетку свештеничког причешћа, прота Милорад Симић се обратио верном народу пригодном беседом, након чега је завршена Литургија и отпочела литија око светог храма.
httpv://www.youtube.com/watch?v=NDhFrrhNmNw
После литије освећени су славски колачи и жита које су припремили кумови за ову годину а то су били наши драги  шимановчани: породице Вељка Мандића, Драгана Војкића, Томислава Видовића, Владимира Радосављевића, Виде Миличевић, Добрице Ћирковића и Ђорђа Марковића.
Исти кумови су се прихватили кумства и за следећу годину.
После поделе нафоре уследила је свечана трпеза љубави коју су за све нас припремили кумови са својим свештеником протојерејм Жељком Кретићем где су се послужили сви наши свештенослужитељи, кумови и верни народ који је био на Литургији.
Свим шимановчанима ма где били срећна слава!

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.