Активности Удружења жена „Шимановчанке“

Постављено дана: 31. 08. 2017.

Божић – Удружење жена традиционално на Бадњи дан дели пакетиће за децу. И ове године у цркви светог Николаја после службе подељено је 150 пакетића које су жене уз помоћ спонзора припремиле.

Пакетићи – Као и сваке године један део пакетића спреман за Божић подељен је деци у вртићу и деци ометеној у развоју у Суботишту.

Сајам Туризма – Међународни сајам туризма, који се одржава од 23.-26. заштитни је знак Београдског сајма,Овогодишњи учесници су најзначајније туристичке агенције,савези и организације,хотели,туристички центри др,а медку њима је и туристичка организација Општине Пећинци са штандом“Диван је кићени Срем“.Ове године Удружење зена „Шимановчанке“је било представник удружења са општине Пећинци. Поставка удружења са радовима, како старих тако и нових заната и домаћим колачима допринела је да посетиоци могу да окусе Срем свим чулима

8. март изложба – Поводом Дана зена у Месној заједници организована изложба.

Црвени крст – Хуманитарни рад је један од видова рада удружења зена „Шимановчанке“ .02. марта чланице удружења донирале су Црвеном крсту Пећинци гардеробу коју су прикупиле у сарадњи са мештанима.

Сурдук – У организацији удружења „Јефимија“ у Сурдуку је одржана штрудлијада и такмичење у кувању рибљег котлића. Удружење је било запажено са својим радовима и колачима.

Вишњићево – УЖ „Филип Вишњић“из Вишњићева организовало је по други пут хуманитарну акцију Дани Ускрса – Измами осмех малим змајевима. Акцији се одазвало једанаест удружења, а сав приход је намењен лечењу деце оболеле од карцинома на Институту Мајка и дете. Удружење зена „Шимановчанке“прихватиле су учешће и на истој освојиле I место за најлепши сувенир и II место за најлепши штанд.

Стара Пазова – У просторијама СКУД-а Херој Јанко Чмелик у Старој Пазови 8. и 9. Априла одржан је Ускршњи базар где се окупило 36 излагача. Изложени су слатки медењаци, ускршња јаја, декоративни предмети, накит, природна козметике, слике, иконе и др. Посетиоци су могли да погледају и купе у оквиру продајне изложбе, продаја је била хуманитарног карактера.  Удружење жена „Шимановчанке “ је било једно од запажених излагача.

Хуманитарна акција – Хуманитарне акције су део рада удружења жена „Шимановчанке“
Пошаљи СМС 19 на 3030

Ускрс – Данас је у шимановачком храму, након ускршњег богослужења, настављена једна лепа традиција у организацији Удружења жена „Шимановчанке“, које су обрадовале сву присутну децу пригодним пакетићима, као и такмичењем у куцању јајима – туцанијадом, а за најуспешнијих деветоро малишана, који су се такмичили у три старосне категорије, обезбеђене су награде у виду школског прибора. Удружење жена из Шимановаца поделило је, као и свих година до сада, свој присутној деци пакетиће. У припреми 180 пакетића помогла је пећиначка локална самоуправа као и бројни приватни предузетници из Шимановаца.

Јаково – У Јакову 20. априла одржана је пихтијада. Удружење се представило својим радовима чланица удружење ,а такмичиле су се и прављењу пихтија. На столу су се нашла пихтије куване на класичан начин као и беле пихтије-летње пихтије. Освојено III место за пихтије.

Суботиште – Поводом недавних ускршњих празника, Удружење жена „Шимановчанке“ посетиле су у петак 21. априла Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту, и том приликом уручиле деци која посећују ову установу пакетиће, који су освештани у цркви светог оца Николаја у Шимановцима, током ускршњег богослужења у овом храму. Удружење жена из Шимановаца, традиционално посећује Дневни боравак у Суботишту током божићних и ускршњих празника.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.