Шимановчани прославили храмовну славу

Постављено дана: 22. 05. 2019.

Празник Преноса моштију светог оца Николаја и ове 2019. Године у Шимановцима је прослављен свечано. Иако радни дан у шимановачком храму се окупило доста Шимановчана да благодаре Господу и светом Николају, свом заштитнику за све што се добро десило у минулој години. На светој литургији су приношене молитве и запаљене свеће за све Шиманочане да их свети Никола сачува.

Света Литургија је почела у 09.00 сати. Началствовао је протојереј-ставрофор Милорад Симић парох батајнички уз саслужење протојереја-ставрофора Жељка Кретића пароха шимановачког и јереја Слободана Мицића пароха обрешког. На крају свете Литургије прота Милорад се обратио поучним речима о данашњем празнику Преносу моштију светог Николаја. По завршеној Литургији обављен је трократни опход око светог храма (литија) а затим и освећени славски колачи и жита које су припремили овогодишњи Црквени кумови.  Кумови су били породице: Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Владимира Радосављевића, Виде Миличевић, Ђорђа Марковића  наших шимановчана  а са њима и оца Слободана Мицића свештеника из Обрежа. Сви овогодишњи кумови су се пријавили за кумство и за наредну годину.

На крају су сви прешли у Црквену салу на заједнички ручак који су у договору са својим свештеником припремили наши добри кумови.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.