Света Архијерејска Литургија у Шимановцима

Постављено дана: 02. 06. 2019.

У шесту недељу по Васкрсењу Христовом – недељу слепога, дана 2. јуна 2019. године Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Г. Василије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преноса моштију светог оца Николаја у Шимановцима, уз саслужење Архијерејског намесника земунског протојереја-ставрофора Слободана Радојчића, протојереја-ставрофора Милорада Симића пароха батајничког, Архијерејског намесника пећиначког јереја Бојана Мијановића, јереја Александра Чавке пароха угриновачког, јереја Драгана Гаврића пароха батајничког и епархијског протођакона Слободана Вујасиновића.

Пригодном беседом верницима се обратио владика Василије. У својој беседи Његово Преосвештенство говорио је о важности доласка у храм и учествовања у богослужбеном животу наше Цркве.

После Свете Литургије извршен је чин освећења споменика и крста Светог Владике Николаја (Велимировића), дар Господина Дејана Лугоње, коју су шимановчани са својим парохом, протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем поставили у порту храма, који ће још више красити велелепни и обновљени храм.

У наставку одржан је пригодан културно уметнички програм, у коме је учествовао и прота Жељко Кретић, а такође је уприличено и послужење у порти храма.

Стефан Гавровски,
студент Православног Богословског
факултета Универзитета у Београду

фото Илија Шљукић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.