Шимановчани прославили Светог Саву

Постављено дана: 28. 01. 2020.

Прослава Светог Саве Првог архиепископа српског отпочела је светом Литургијом у храму Преноса моштију светог оца Николаја. Служио је парох протојереј-ставрофор Жељко Кретић уз присуство не баш великог броја верника. Све је на крају улепшало присуство деце предшколског узраста са својим васпитачицама. У светом храму су на крају освећени славски колачи и жита које су припремили Црквени кумови: породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Жељка Ћирковића и Немање Мандића. Поменути кумови су се прихватили и за следећу годину кумства при нашем светом храму.

Славље је настављено у просторијама ОШ „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима, где су ученици са својим учитељима и наставницима одржали пригодан програм.

Надлежни парох протојереј-ставрофор Жељко Кретић освештао је славски колач и жито у школској сали, коме су присуствовали школски куми представници Месне заједнице Шимановци, директорка школе Снежана Станковић, заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић,

Сечење колача увеличали су ученици школе, који су заједно са свештеником учествовали у обреду освећења колача и жита.

Након освећеног колача и жита и поздравне речи проте Жељка, одржана је приредба у част Светом Сави. На сцени су се смењивале народне игре и песме које су биле употпуњене балетом и представом о Светом Сави.

Припремљено је и послужење за сву децу; учеснике програма и све присутне. Као и ручак за све запослене у школи, школске кумове који су се пријавили за кумство и следеће године, представнике локалне самоуправе и свештеника.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.