Шимановчани прославили храмовну славу Пренос моштију светог Николаја

Постављено дана: 22. 05. 2020.

Светом Литургијом, која је служена 22. маја 2020. лета Господњег поводом храмовне славе у Шимановцима у храму посвећеном Преносу моштију Светог оца Николаја са почетком у 9:00 часова, началствовао је протојереј – ставрофор Жељко Кретић, парох шимановачки, уз саслуживање јереја Велибора Симића, пароха крњешевачког и јереја Слободана Мицића, пароха обрешког.

Својим појањем за певницом допринели су Стефан Гавровски студент теологије као и шимановачки појци Анђелко Стојков и Спасо Ристивојевић, као и присутни верни народ.

На крају Литургије, празничну проповед и речи духовне утехе одржао је јереј Слободан Мицић, парох обрешки уједно и као један од овогодишњих кумова храмовне славе у Шимановцима, говоривши о значају празника, храмовне славе, црквеног кумства и хришћанске љубави – као смисла нашега живота.

Затим је уследила Литија око Светог храма, помен пострадалима из Шимановаца и освећење славских колача и жита, пријава кумова за следећу годину. Овогодишњи кумови храмовне славе били су: јереј Слободан Мицић, парох обрешки, породице господе Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Виде Миличевић и Владимира Радосављевића. За следећу годину пријављени су поново овогодишњи кумови храмовне славе и породица господина Мирослава Ивковића

Наставак заједнице љубави уследио је у просторији црквене сале у Шимановцима захваљујући љубави и труду домаћина – пароха и његове породице, црквених кумова и вернога народа. При крају трпезе љубави, пригодним говором и речима захвалности се обратио протојереј – ставрофор Жељко Кретић.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.