Шимановчани прославили славу Црквеног одбора.

Постављено дана: 21. 09. 2020.

Благословом Епископа сремског Василија, Црквени Одбор у Шимановцима узео је за свог заштитника празник Рођења Пресвете Богородице- Мала Госпојина.  И ове године званично се прославља слава Црквеног Одбора. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Жељко Кретић парох Шимановачки. На светој Литургији поред присутног верног народа били су активни чланови Црквеног Одбора, као и њих неколико који су били чланови ранијих година. Позвани су сви. Који су могли дошли су. По завршеној светој Литургији освећен је славски колач и славско жито које је као и до сада припремио председник Јовица Војкић. На крају смо служили помен за све преминуле чланове наше заједнице.

Прота Жељко је у својој беседи поред казивања о значају Богородице за наше спасење, захвалио свим члановима Црквеног одбора, како активним тако и оним из ранијих сазива на заједничком труду око нашег светог Храма. „Сва ова лепота коју данас имамо је захваљујући труду и раду свих нас који смо руководили овом Црквеном општином. Па и поменом да се сетимо оних који су нас напустили а дали су свој допринос да наш храм , порта и околина изгледа овако како изгледа.“ Рекао је прота у својој беседи.

У храму је било послужење за све присутне које је спремио председник а за активне и бивше чланове као и госте приређен је ручак у сали парохијског дома. Надамо се следеће године још већој посети.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.