Васкрс у Шимановцима 2021. године

Постављено дана: 02. 05. 2021.

О какве радости, каквог лепог расположења у Шимановчани где су се почели окупљати верници у свом храму Преноса моштију светог оца Николаја. Сви заједно имали смо и те како разлога да се окупимо и радујемо а да заборавимо како је то било пре годину дана. Скупили смо се да прославимо празник над празницима Васкрсење Христово. Све што се издешавало претходних годину и нешто више дана једино се може превазићи у радости Васкрсења. „Ако Христос не Васкрсне узалуд је вера наша и узалуд надање наше“ писали су свети апостоли. Празник Васкрсења потврђује да ништа није узалуд.

Велики број деце и одраслих парохијана шимановачких попунио је свети храм. Света Литургија је почела у 09,00 сати, па су верници са својим парохом протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем, благодарили Господу  што нас све удостоји да дочекамо празник Васкрсење. Као и ранијих година, освећена су и подељена свима у храму офарбана Васкршња јаја. Тако су и жене из удружења жена „Шимановчанке“ и ове године припремиле и поделиле поклоне за све малишане који су се нашли у светом храму.

Припремиле су „Шимановчанке“ и ове године јаја за дечију туцанијаду која траје већ неколико године. Деца за такмичење подељена у четири групе; деца до три године, деца од три до седам година, деца од 1-4 разреда и деца од 5-8 разреда. У свакој категорији за прва три места припремљене су награде.

У најмлађој групи,они до три године; треће место је припало Магдалени Мандић, друга је Тајана Стојановић док је прво место припало Тари Томашевић.

У групи деце од три до седам година; трећи је Александар Вукобратовић, друго место освојио је Василије Бабић а прво место припало је Тадији Стојановић

У групи школске деце од првог до четвртог разреда; трећи је Миљан Вукашиновић, друга Елена Ђурић а прво место ове године припало је Сари Миличевић.

У најстаријој групи, деце од петог до осмог разреда; треће место је заузео Андреј Матијевић, друга је Марта Ђурић, док је титулу најбољег понео Вук Пековић.

А како је то све изгледало овог лепог и радосног дана можете ведети на фотографијама са дешавања у Шимановцима које ће вам још више дочарати лепоту прослављања Васкрсења Христовог.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.