Васкрс у Шимановцима 2022. године

Постављено дана: 24. 04. 2022.

Данас смо радосни сви. Данас је празник над празницима, Васкрсење Христово. Од раног јутра у Шимановчани су се почели окупљати верници у свом храму Преноса моштију светог оца Николаја. Сви заједно имали смо и те како разлога да се окупимо и радујемо а да заборавимо све што се издешавало у последње две године. Скупили смо се да прославимо празник над празницима Васкрсење Христово и да се радујемо Васкрсењу. „Ако Христос не Васкрсне узалуд је вера наша и узалуд надање наше“ писали су свети апостоли. Празник Васкрсења потврђује да ништа није узалуд.

Велики број деце и одраслих парохијана шимановачких попунио је свети храм. Света Литургија је почела у 09,00 сати, па су верници са својим парохом протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем, благодарили Господу  што нас све удостоји да дочекамо празник Васкрсење. Као и ранијих година, освећена су и подељена свима у храму офарбана Васкршња јаја. Тако су и жене из удружења жена „Шимановчанке“ и ове године припремиле и поделиле поклоне за све малишане који су се нашли у светом храму а како рекоше припремиле су 200 пакетића.

Припремиле су „Шимановчанке“ и ове године јаја за дечију туцанијаду која траје већ неколико године. Деца за такмичење подељена у четири групе; деца до три године, деца од три до седам година, деца од 1-4 разреда и деца од 5-8 разреда. У свакој категорији за прва три места припремљене су награде.

У најмлађој групи,они до три године; треће место је припало Богдану Ивковићу, други је Димитрије Крстовић док је прво место припало Тајани Стојановић.

У групи деце од три до седам година; трећа је Миа Штрбац, друго место припало је Милици Павловић а прво место припало је Марку Нешићу.

У групи школске деце од првог до четвртог разреда; трећа је Николина Васић, други Павле Грујић а прво место ове године припало је Милану Нешићу.

У најстаријој групи, деце од петог до осмог разреда; треће место је заузела Викторија Ранисав, други је Милош Катанић, док је титулу најбољег понела Елена Ђурић.

А како је то све изгледало овог лепог и радосног дана можете ведети на фотографијама са дешавања у Шимановцима, које су дело мајстора фотографије Слободана Чавића – Лава а које ће вам још више дочарати лепоту прослављања Васкрсења Христовог.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.