Шимановчани прославили свог заштитника Пренос моштију светог Николаја

Постављено дана: 22. 05. 2022.

Празновање Преноса моштију светог оца Николаја Мирликијског Чудотворца, на славу Тројединог Бога нашег и Његовог Светог угодника, 2022. лета Господњег прослављено је у  Шимановцима.

Свету Литургију на дан празника са почетком у 9 часова служио је протојереј-ставрофор Милорад Симић, парох батајнички, коме је саслуживао протојереј-ставрофор Жељко Кретић домаћин и парох шимановачки, уз присуство протојереја – ставрофора Слободана Радојчића пензионисаног свештеника из Сурчина, црквених кумова и одборника, представника грађанских власти и верног народа Божијег.

По завршетку Свете Литургије прото Милорад је одржао празничну беседу и речи духовне утехе присутнима, говоривши између осталог о живом односу свакога од нас са Богом и Његовим Светим угодником – Светим оцем нашим Николајем.

Након беседе, извршено је освећење славских колача, жита и вина, као и пријава кумова за следећу годину. По освећењу славских колача и жита, домаћин овог сабрања, прото Жељко се захвалио свим кумовима, оним за Светог Саву и овим данашњим за све што су учинили за наш храм, а учинили су много и чине непрестано.

Овогодишњи кумови храмовне славе били су: јереј Слободан Мицић, парох обрешки, породице господе Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Виде Миличевић, Владимира Радосављевића и Мирослава Ивковића. За следећу годину пријављени су поново овогодишњи кумови храмовне славе. Ваља напоменути да се кумови око свега старају, не само овог дана него током целе године. Све потребно набаве за потребе нашег храма.

Трпеза љубави настављена је у сали парохијског дома у Шимановцима, трудом пароха шимановачког протојереја – ставрофора Жељка Кретића, црквеног одбора, црквених кумова и вернога народа.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.