Свети Сава прослављен  у Шимановцима 2023 године

Постављено дана: 27. 01. 2023.

Свети Сава, први Архиепископ српски, прослављен је 27. јануара 2023. године у цркви Преноса моштију светог оца Николаја у Шимановцима. Свету Литургију са почетком у 09,00 сати служио је протојереј-ставрофор Слободан Радојчић пензионисани парох из Сурчина.

Освануо је дан под снегом, мало хладан, баш како треба да буде овог дана, на празник Светог Саве. Наше је да се молимо а Господ  даје баш онолико колико и онако како нам треба. Тако смо се и ми данас молили у храму шимановачком. У присуству верника, шимановчана, посебно деце наше молитве и наше појање се узносило из нашег храма ка небу. Радујемо се сви јер је наш Свети Сава ту, међу нама. Свету литургију су употпунили ученици основне школе „Душан Јерковић – Уча“ својим песмама и рецитацијама. Свако дете присутно у светом храму добило је пригодан и богат светосавски пакетић које су обезбедили Месна Заједница Шимановци и светосавски кумови у светом храму.

Црквени кумови за Светог Саву; породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Немање Мандића и Жељка Ћирковића су припремили и славске колаче и жита, као и послужење за све присутне у храму. На крају свете литургије ови дарови су освећени и подељени присутнима. Поменути кумови си се прихватили кумства и за следећу годину.

Наш драги прото Слободан је на крају све поздравио и поучио пригодном беседом, а надлежни парох прото Жељко се постарао да све протекне у најбољем реду, како и приличи овом дану.

У школи „Душан Јерковић – Уча у Шимановцима је спремљен пригодан програм за све просветне раднике, ученике, помоћно особље и госте како и приличи овако лепом и радосном дану. После поздравног говора директорице школе Госпође Живке Михић освештани су славски колач и славско жито припремљено за школску славу Светог Саву, које је освештао парох шимановачки протојереј-ставрофор Жељко Кретић. Школски кумови Месна Заједница Шимановци и њени представници Господа Александар Мандић и Зоран Војкић су се потрудили да свега има довољно за присутне на овом слављу. Исти су се прихватили кумства и за следећу годину.

Кроз фотографије Воје Добрића, покушаћемо да вам дочарамо све лепоте данашњег дана.

парох шимановачки

протојереј-ставрофор Жељко Кретић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2023.