Свети Сава прослављен  у Шимановцима 2024 године

Постављено дана: 28. 01. 2024.

Свети Сава, први Архиепископ српски, прослављен је 27. јануара 2024. године у цркви Преноса моштију светог оца Николаја у Шимановцима. Свету Литургију са почетком у 09,00 сати служио је протојереј-ставрофор Жељко Кретић надлежни парох шимановачки.

Дан сунчан и помало хладан, али нама радостан јер прослављамо велики нам празник, празник Светог Саве Првог Архиепископа српског. Наше је да се молимо а Господ  даје баш онолико колико и онако како нам треба. Тако смо се и ми данас молили у храму шимановачком. У присуству верника, шимановчана, наше молитве и наше појање се узносило из нашег храма ка небу. Радујемо се сви јер је наш Свети Сава ту, међу нама. На нашу заједничку молитвену радост присутан је био и у освећењу славских колача и жита учествовао је и протојереј-ставрофор Слободан Радојчић пензионисани свештеник из Сурчина.

Црквени кумови за Светог Саву; породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Немање Мандића, Жељка Ћирковића и Николе Петровића су припремили и славске колаче и жита, као и послужење за све присутне у храму. На крају свете литургије ови дарови су освећени и подељени присутнима. Поменути кумови си се прихватили кумства и за следећу годину.

Надлежни парох прото Жељко је на крају све поздравио и поучио пригодном беседом, а и  постарао се да све протекне у најбољем реду, како и приличи овом дану.

У школи „Душан Јерковић – Уча у Шимановцима је спремљен пригодан програм за све просветне раднике, ученике, помоћно особље и госте како и приличи овако лепом и радосном дану. После отпеване химне „Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави“ освештан је славски колач и славско жито, где се прото Жељко обратио свој деци, радницима школе и свима присутнима у школској сали. Затим је после поздравног говора директорице школе Госпође Живке Михић изведен програм примерен овом дану, Светом Сави као школској слави. Школски кумови Месна Заједница Шимановци и њени представници Господа Александар Мандић и Зоран Војкић су се потрудили да свега има довољно за присутне на овом слављу. Исти су се прихватили кумства и за следећу годину.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Ћирилица

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.