Васкрс у Шимановцима 2024. године

Постављено дана: 05. 05. 2024.

У молитвеном расположењу од раног јутра Шимановчани су се почели окупљати у свом храму Преноса моштију светог оца Николаја. Сви заједно имали смо и те како разлога да се окупимо. Скупили смо се да прославимо празник над празницима Васкрсење Христово. Све што се издешавало претходних дана не би имало смисла да није овог данашњег дана. „Ако Христос не Васкрсне узалуд је вера наша и узалуд надање наше“ писали су свети апостоли. Празник Васкрсења потврђује да ниша није узалуд.

Велики број деце и одраслих парохијана шимановачких попунио је свети храм. Света Литургија је почела у 09,00 сати, па су верници са својим парохом протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем, и уз помоћ протојереја-ставрофора Слободана Радојчића пензионисаног свештеника, благодарили Господу  што нас све удостоји да дочекамо празник Васкрсење. Као и ранијих година, освећена су и подељена свима у храму офарбана Васкршња јаја. Тако су и жене из удружења жена „Шимановчанке“ и ове године припремиле и поделиле пакетиће за све малишане који су се нашли у светом храму.

Припремиле су „Шимановчанке“ у сарадњи са својим парохом и ове године јаја за дечију туцанијаду која се одржава годинама уназад. Опет су деца за такмичење подељена у три групе; деца која још не иду у школу, деца од 1-4 разреда и деца од 5-8 разреда. У свакој категорији за прва три места припремљене су награде.

У најмлађој групи, треће место је припало Ани Мандић, други је Огњен Војкић док је прво место припало Вукану Несторовићу.

У средњој групи, трећа је Милица Павловић, друга Андреја Штрбац а прво место је припало Луки Мандићу.

У најстаријој групи, треће место је заузела Наталија Степановић, други је Душан Карлаш, док је титулу најбоље понела Николина Васић.

И посебном делу такмичења за најлепше Васкршње јаје; треће место је припало Мији Штрбац, друго Магдалени Мандић, док је најлепше Васкршње јаје било од Бошка Добрића.

Фотографије са дешавања у Шимановцима од наших фотографа Слободана Чавића и Војислава Добрића ће још више дочарати лепоту прослављања Васкрсења Христовог.

 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.